Wanneer u besluit om uw IT-apparatuur te vervangen, is het van groot belang dat eventuele bedrijfsgevoelige data grondig wordt verwijderd. Bij Qualified Remarketing begrijpen we het belang van veiligheid en privacy. Dankzij onze expertise en het gebruik van geavanceerde software, kunnen wij garanderen dat al uw data volledig en veilig wordt verwijderd van zowel harde schijven als flashdisks. Op deze manier voorkomen we dat uw vertrouwelijke informatie in verkeerde handen terechtkomt. U kunt dus met een gerust hart uw oude IT-apparatuur aan ons verkopen of laten afvoeren.

Meteen actie ondernemen

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DATA WIPING

Wat is data wiping?

Data wiping is het veilig en permanent verwijderen van uw bedrijfsgevoelige informatie op harde schijven, laptops, computers en andere apparatuur die data kan bevatten. De dataverwijdering wordt uitgevoerd met speciale apparatuur die ervoor zorgt dat al uw gegevens permanent en veilig gewist worden. Uw harde schijf blijft verder intact en u voorkomt het mogelijk lekken van data.

Qualified Remarketing maakt gebruik van onder andere YouWipe om de harde schijf eenvoudig te wissen. Nadat uw data is gewist ontvangt u een fraudebestendig certificaat van het wissen met een gedetailleerd controlespoor om te voldoen aan interne of externe controlevereisten.

DATA WIPING

Data wiping vs. formatteren

Het formatteren van een harde schijf of andere apparatuur is minder effectief dan data wiping. Met formatteren blijf de informatie die ‘gewist’ is nog achter op de harde schijf. Deze informatie is voor u niet meer zichtbaar, de data is echter nog wel aanwezig en kan hersteld worden.

Met data wiping wordt de data daadwerkelijk verwijderd, deze is hierna niet meer aanwezig en kan niet meer hersteld worden. Dit maakt data wiping effectiever dan het formatteren van de harde schijf.

DATA WIPING

Voordelen data wiping

  • Data wiping geeft u de mogelijkheid uw apparatuur veilig een tweede leven te geven.
  • Data wiping speelt in op artikel 17 van de GDPR waarin u verplicht wordt gegevens te kunnen verwijderen van computers en harde schijven.
  • Data wordt écht verwijderd met data wiping in tegenstelling tot bij het formatteren van de harde schijf.
  • Met ons certificaat kunt u bewijzen dat de data wiping succesvol voltooid is, volgens strenge professionele normen.
WERKWIJZE

Stappenplan data wiping of datavernietiging

Neem contact op

Geef hierbij in het onderwerp aan of het om data wiping of datavernietiging gaat. Aanvullende informatie kunt u achterlaten in het berichtveld.

Inplannen afspraak

Samen plannen we een afspraak in waarbij wij de apparatuur bij u komen ophalen. Wij voeren geen data wiping op locatie uit.

Ophalen/ wegbrengen van de apparatuur

Wij komen de apparatuur bij u op locatie ophalen.

Data wiping of vernietiging

Wij gaan met uw apparatuur aan de slag om deze volledig te wissen of te vernietigen.

DATA WIPING

Datavernietiging

Bij Qualified Remarketing gaat onze voorkeur in de meeste gevallen uit naar het verwijderen van data. Op deze manier blijft de hardware namelijk intact en kan het door andere organisaties hergebruikt worden. Wilt u toch liever dat uw harde schrijf volledig vernietigd wordt dan bieden we u die optie uiteraard ook aan. Het vernietigen van de harde schijf doen we met een degausser (DEG-20CL). De harde schijf is een magnetisch object. De degausser demagnetiseert de harde schijf door een magnetisch veld te maken waaraan de harde schijf wordt blootgesteld. De data op de harde schijf wordt zo vernietigd. Degaussing is dus niet effectief bij flashgeheugens, omdat dit geen magnetische gegevensdragers zijn.

Omdat wij bij Qualified Remarketing veel kennis hebben van de degausser bent u altijd ervan verzekerd dat al uw data écht vernietigd wordt. Zo zorgen we niet alleen dat het magnetisch veld sterk genoeg is, maar ook dat de harde schrijf hieraan voldoende wordt blootgesteld. De harde schijf is hierna volledig vernietigd en niet meer te gebruiken.

DATA WIPING

Degausser vs. fysieke vernietiging

Fysieke vernietiging van de harde schijf kan door het vermalen met een shredder, verbuigen met een crusher of het doorboren met een puncher. Bij alle drie deze methodes raakt de harde schijf beschadigd. Het magnetische signaal op de platters (de fysieke schijven van de harde schijf) blijft echter aanwezig. Met de juiste apparatuur kan de informatie worden uitgelezen. De harde schijf mag dan fysiek kapot zijn, maar de informatie is nog uit te lezen.

Met de degausser worden de magnetische velden van de harde schijf kapot gemaakt, wat ervoor zorgt dat de informatie niet meer kan worden uitgelezen. Dit maakt de degausser effectiever dan fysieke vernietiging. Demagnetiseren is de enige gegarandeerde vorm van het veilig vernietigen van de harde schijf.

works.
DATA WIPING

Waarom kiezen voor Qualified Remarketing?

Bij Qualified Remarketing staat de veiligheid van uw data voorop. Door de samenwerking met gecertificeerde partners zoals YouWipe en het gebruik van de degausser kunnen wij met 100% zekerheid garanderen dat de data die gewist is niet meer kan worden teruggevonden. U ontvangt altijd een fraudebestendig certificaat van de gewiste of vernietigde apparatuur. Zo kunt u erop vertrouwen dat wij alle gegevens van uw apparatuur wissen of vernietigen.

YouWipe is erkend en succesvol gecertificeerd volgens strenge professionele normen door de overheid en onafhankelijk veiligheidsorganisaties zoals de NAVO, het Britse National Cyber Security Centre (NCSC), de Common Criteria (EAL +3), de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, het Finnish National Cybter Security Centre (TRAFICOM) en ADISA (UK Asset Disposal and Information Security Alliance.

Daarnaast voldoet YouWipe aan strenge overheidsvoorschriften en industriestandaarden zoals de GDPR, HIPAA, FACTA, PCI, DSS, SOx en de Data Protection Act.

Neem
contact op.

Wilt u uw IT-apparatuur verkopen of zelf IT-apparatuur kopen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Neem contact opBel mij terug