De levertijd van Cisco- en HP-netwerkapparatuur loopt wereldwijd snel op. Door het chiptekort moeten organisaties soms 6 tot 12 maanden wachten op nieuwe accesspoints, transceivers en switches. Wij leverden een financiële instelling binnen 14 dagen alle apparatuur die nodig was om de netwerksystemen te upgraden naar de nieuwste beveiligingsstandaarden.

De leverdatum werd voor de tweede keer uitgesteld

“De financiële instelling benaderde ons met een, helaas herkenbaar, verzoek. De leverdatum van hun nieuwe Cisco-netwerkapparatuur was voor de tweede keer uitgesteld. Een woordvoerder vertelt: “Toen we voor de tweede keer een week voor de afgesproken leverdatum hoorde dat de apparatuur niet beschikbaar was gingen we op zoek naar een alternatief. De maat was vol. Onze IT-afdeling werkt al meer dan een jaar aan het plan om het netwerk te upgraden, zodat we de beveiliging kunnen verbeteren.”

De instelling vroeg specifiek naar onze levertijd. We legden uit hoe we standaard binnen een paar dagen tot maximaal twee weken alle gevraagde (netwerk)apparatuur leveren. In dit geval ging het om 130 accesspoints, 275 transceivers en 20 switches.

Wereldwijd netwerk voor refurbished en nieuw

We beschikken bij Qualified Networks over een wereldwijd netwerk van distributeurs voor refurbished en nieuwe IT-(netwerk)apparatuur. In dit geval konden we de gevraagde apparatuur terugkopen van een eindgebruiker. Het bedrijf had een nieuwe vestiging gepland en daarvoor de apparatuur ingekocht. Uiteindelijk moesten de plannen geannuleerd worden. De IT-apparatuur bleef over.

“Qualified Networks gaf ons aan binnen maximaal twee weken alle gevraagde netwerkapparatuur te kunnen leveren. Wij gaven aan dat we zochten naar volledig nieuwe apparatuur met garantie. Dat bleek geen probleem.”

We namen de apparatuur over van het bedrijf dat daar uiteindelijk toch geen behoefte aan had. Daarmee omzeilden we de reguliere levertijden. We controleerden de Cisco-netwerkapparatuur grondig, om vast te stellen dat het om nieuwe apparatuur ging. Dat bood ons de mogelijkheid om daar de garantie bij aan te bieden die de financiële instelling vroeg. Dat is bij ons standaard inclusief Advanced Replacement. Bij een eventueel defect sturen we een nieuw exemplaar toe, nog voordat we het defecte apparaat hebben ontvangen om vast te stellen wat er aan de hand is.

Een enorme opluchting: de beveiliging is weer op orde

De financiële instelling ontving met spoed alle benodigde accesspoints, transceivers en switches. We konden de totale bestelling binnen 14 dagen leveren, zoals afgesproken.

“Het was voor ons een enorme opluchting dat er toch een oplossing mogelijk bleek. We zijn heel blij dat we voor deze alternatieve oplossing hebben gekozen. De grote snelheid waarmee Qualified Networks netwerkapparatuur kan leveren heeft ons volledig uit de brand geholpen.”

Ook een project voor ons?

Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met ons op.

Contact opnemenBel mij terug