Veel ziekenhuizen, scholengemeenschappen en bijvoorbeeld banken bezitten verouderde IT-apparatuur die ongemerkt nog heel waardevol is. Bij Qualified Networks kopen we die hardware op. Sterker nog, we ontzorgen organisaties door het hen zo makkelijk mogelijk te maken. Dat deden we bijvoorbeeld voor een ziekenhuis dat een grote hoeveelheid oude apparatuur in dozen en bakken had verzameld.

We wisten niet goed wat er ermee moesten

“We werden benaderd door een ziekenhuis waar een groot deel van de netwerkapparatuur, servers en storage-apparatuur onlangs was vervangen. “De oude apparatuur hadden we afgekoppeld en in een leegstaande ruimte geplaatst. Het ging om pallets vol dozen, waarvan we voor een deel niet eens wisten wat erin zat. We gingen er eigenlijk vanuit dat het alleen als ‘oud ijzer’ nog enige waarde zou hebben.”

Het ging om apparatuur die gemiddeld 4 jaar oud was, waarvoor inmiddels nieuwe apparatuur was aangeschaft. De apparatuur was ontkoppeld en opgeslagen, maar er was verder nog niets mee gedaan.

Inventariseren en gereedmaken voor transport

Het ziekenhuis vroeg ons naar de beste manier om dit aan te pakken. We legden uit hoe we hardware opkopen. Dat begint met een inventarisatie van waar het precies om gaat, als dat nog niet (volledig) duidelijk is. Vervolgens maken we de hardware gereed voor transport. We halen het op, brengen het naar ons magazijn. Daar kunnen we de hardware testen en graden, om vervolgens de hoogst mogelijke bieding te doen.

“Van een deel van de hardware hadden we vastgesteld wat het precies was. We vonden het heel fijn dat Qualified Networks de rest voor ons heeft geïnventariseerd. Daarna heeft een team alles bij ons op locatie klaargemaakt voor veilig transport. Ze hebben de apparatuur bij ons opgehaald en naar hun magazijn gebracht. Dat we hier zelf geen omkijken naar hadden was voor ons een heel welkome verrassing.”

Volledig ontzorgd en met een mooie opbrengst

“We zijn dubbel blij met de aanpak door Qualified Networks. Ze hebben het ons bijzonder makkelijk gemaakt én we hebben een prachtig bedrag ontvangen voor alle apparatuur die wat ons betreft over was.”

Toen het ziekenhuis ons akkoord gaf voor de opdracht maakten we een telefonische afspraak. Ons team ging ter plaatse aan de slag om alle apparatuur klaar te maken voor veilig transport. We plaatsten het netjes op pallets, bonden het stevig vast en brachten het over naar ons magazijn. Daar deden we de verdere inventarisatie, bovenop wat er al duidelijk was voor het ziekenhuis zelf.
Na het testen en graden van alle apparatuur deden we de beste bieding. Het vormt voor ons waardevol materiaal om het refurbished aan te bieden aan andere bedrijven en instellingen. Andersom hebben we het ziekenhuis volledig kunnen ontzorgen, mét een mooie opbrengst als resultaat.

Ook een project voor ons?

Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met ons op.

Contact opnemenBel mij terug